Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
the_clasik_ely la Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Hunedoara
cauta Barbat
24 - 80 ani
Forumul Navalistilor / DESPRE SANTIERELE NAVALE / şantiere navale Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Şantierele navale solicită un ajutor de stat de 68,5 milioane euro pentru ecologizare

Etichete : anconav, şantiere navale, Economie

Asociaţia Naţională a Constructorilor de Nave (ANCONAV) i-a transmis premierului Emil Boc o scrisoare referitoare la ajutoarele de stat nerambursabile de care au nevoie şantierele navale romaneşti.

În mesaj se arată că industria construcţiilor de nave din ţara noastră ocupă locul patru în Europa, iar ANCONAV, care numără 45 de membri - societăţi comerciale de mare anvergură, incluzând toate şantierele navale romaneşti de la Marea Neagră şi Dunăre, precum şi cei mai importanţi producători de echipamente - este membru cu drepturi depline al CESA - Comunity of European Shipyards Association. Aceasta reuneşte toate asociaţiile naţionale ale statelor membre U E, fiind unicul partener recunoscut de Comisia Europeană pentru acest domeniu.

Prin membrii săi, ANCONAV asigură în mod direct circa 20.000 de locuri de muncă, la care se adaugă multe altele în industria de pe orizontală. 95% din producţia membrilor ANCONAV este exportată, iar cifra de afaceri din 2011 se ridică la peste 1,45 miliarde euro.

Din cauza crizei economice mondiale, a lipsei de comenzi, peste 8.500 de lucrători muncitori, ingineri, proiectanţi din ţara noastră şi-au pierdut definitiv locurile de muncă. În toate cele peste 300 de şantiere navale din Europa, afiliate CESA, au fost concediate peste 40.000 de persoane.

Începând din 1994, au fost eliminate subsidiile către şantierele navale europene (inclusiv cele din România). Pe de altă parte, unităţile din China, Coreea şi Japonia au fost sprijinite puternic financiar, de către guverne, pentru a-şi mari capacităţile de producţie de peste 8 - 10 ori, şi a-şi spori competitivitatea.

În vederea menţinerii şi protejării competitivităţii industriei navale comunitare, Comitetul Economic şi Social European (EESC) a elaborat, la 13 iulie 2011, avizul CCMI/085 privind ajutoarele de stat în domeniul construcţiilor navale, ca ajutor pentru protecţia mediului.

În cazul ajutoarelor destinate cercetării, dezvoltării şi inovării se impune utilizarea tehnologiilor ecologice care se pot încadra în categoria ajutoarelor de stat din construcţiile navale, destinate protecţiei mediului.

Tehnologiile ecologice constau în linii noi de sablare - vopsire a structurilor metalice navale, sisteme de filtrare a noxelor provenite în urma sudării cu gaze inerte şi electrice, construcţia de centrale eoliene de 2,5 Mw, pentru producerea de energie electrică, sisteme de filtrare la băile de zincare la cald, staţii de tratare a apelor industriale şi menajere, panouri solare pentru încălzirea apei în cantine şi spălătorii, înlocuirea motoarelor electrice energofage,

precum şi a sistemelor de iluminat, cu becuri ecologice etc.

Opt şantiere - Daewoo Mangalia Heavy Industries, Şantierul Naval Constanţa, STX OSV Tulcea, Damen Shipyards Galaţi, STX OSV Brăila, ATG Giurgiu Shipyard, Şantierul Naval Severnav Drobeta Turnu Severin şi Şantierul Naval Orşova - solicită un ajutor de stat pentru protecţia mediului prin introducerea de tehnologii ecologice, în sumă de 68,5 milioane euro. Urmează ca defalcarea pe fiecare unitate în parte să se facă după primirea unui răspund afirmativ de la guvern. ANCONAV propune ca ajutorul de stat să fie alocat prin atragerea de noi fonduri europene.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la