Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
elenn pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 55 ani
Forumul Navalistilor / DESPRE SANTIERELE NAVALE / Şantierele navale se scufundă Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Şantierele navale din România se zbat să supravieţuiască în faţa crizei economice. Cu datorii totalizând 1,33 miliarde de euro şi creanţe de recuperat de doar 280 de milioane de euro la finele anului 2008, locurile de muncă pentru circa 17.300 de angajaţi şi alte 8.000 din toată industria conexă sunt ameninţate.

Dacă în 2008 o pleiadă de politicieni promitea şantierelor navale sprijin pentru finanţare, garanţii pentru credite şi alte măsuri, după zece luni totul a rămas tot la stadiul de promisiuni.
"Nu prea s-a făcut mare lucru în tot acest timp", a declarat pentru Jurnalul Naţional Gelu Stan, director general executiv al Asociaţiei Naţionale a Constructorilor de Nave din România (ANCONAV).

"La 11 septembrie are loc la Bremehaven, în Germania, summitul CESA - Community of European Shhipyard Associations (Comunitatea Europeană a Asociaţiilor de Producători de Nave - n.r.) care va analiza situaţia construcţiilor navale în Europa. România nu este prezentă, deşi noi suntem locul trei în Europa în domeniu", exemplifică Stan grija autorităţilor pentru domeniul naval.

În luna noiembrie a anului trecut, preşedintele Traian Băsescu a vizitat şantierele Damen din Galaţi, precum şi pe cele din Constanţa şi Mangalia. La Damen, Băsescu declara că acesta nu este afectat de criză. "Plec liniştit de la şantierul Naval din Galaţi. Este un şantier care are încă comenzi", declara Bă­sescu la 19 noiembrie. Atât de bine i-a fost şantie­ru­lui că, la data de 29 iulie, Damen anunţa că până la finele anului va concedia 547 de salariaţi. De asemenea, şi la Severnav Turnu Severin s-a anunţat dispo­nibilizarea a 302 persoane. Tot în toamna anului trecut, preşedintele a spus despre constructorii de nave la Constanţa că aceştia pot merge înainte "dacă Guvernul va găsi soluţii de finanţare a contractelor în execuţie şi a contractelor pentru anii următori". Iar soluţia nu a venit. Chiar şi Elena Udrea a vizitat anul trecut Şantierul Naval Mangalia la deschiderea sezonului estival la 1 mai 2008.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la