Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
micky_miha 23 ani
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 43 ani
Forumul Navalistilor / AICI SUNTETI LIBERI SA NU TINETI SEAMA DE ELE DAR ESTE RISCUL DVOASTRA / Cum sa-ti gasesti job in strainatate, legal si sigur! Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
In conditiile in care somajul este in crestere si salariile devin din ce in ce mai mici, pentru multi romani plecarea la munca in strainatate a devenit singura modalitate de a duce un trai mai bun. Tocmai de aceea, orice oferta de munca si orice promisiune pentru un job in strainatate sunt luate de bune, fara o verificare prealabila si fara siguranta ca acolo vor gasi conditiile promise. Prin urmare, tot mai multi ajung sa fie pacaliti, fie de angajatorii straini cu care intra in contact, fie de firmele de intermediere la care apeleaza, pentru a le gasi un loc de munca.

agricultoriCum e mai bine sa pleci la munca in strainatate? Vrei sa-ti gasesti un job, dar nu stii de unde sa incepi?
La prima vedere, firmele de intermediere sunt cea mai simpla si cea mai sigura forma prin care poti sa pleci.

Teoretic, contra unei sume de bani, care de cele mai multe ori se invarte in jurul valorii de 300-400 de euro sau dolari (in functie de tara in care pleci), firma respectiva iti gaseste jobul, tine legatura cu angajatorul, se ocupa de actele de care ai nevoie pentru plecare sau de contractul de munca.

Asta, insa, numai teoretic! Cum romanii s-au specializat in a trage foloase din necazul altora, tot mai multe firme de intemediere au fost reclamate ca nu-si respecta promisiunea fata de clientii lor pentru ca, fie conditiile de munca nu sunt cele promise, fie ajung in tara respectiva si nici urma de job, fie, si mai grav, ajung pe mana traficantilor de carne vie.

In aceste conditii, nu este de mirare ca aproape jumatate dintre romani nu au incredere in astfel de firme, dupa ce au fost pacaliti, iar o treime nu stiu daca sa apeleze la o astfel de firma ca sa-si gaseasca un job in strainatate, potrivit unui sondaj efectuat de motorul de cautare folderjobs.ro.

Dintre respondenti, doar unul din cinci romani are incredere in firmele de intermediere si ar pleca folosind aceasta modalitate.

Autoritatile atrag, pe de alta parte, atentia ca, in cazul in care ai gasit o oferta de munca prin intermediul unei firme de intermediere, trebuie sa verifici, in primul rand, respectiva firma la Inspectoratul Teritorial de Munca din judetul in care locuiesti, unde aceste companii trebuie sa fie inregistrate. Scopul este de a obtine cat mai multe informatii despre activitatea acesteia.

In acelasi timp, verifica pe Internet, pe forumuri, daca au mai plecat si alte persoane prin firma respectiva si daca au fost multumite de jobul gasit. Incearca chiar sa iei legatura cu ele, daca acest lucru este posibil.

Pentru a nu plati banii degeaba, este bine, de asemenea, sa achiti comisionul cerut doar in momentul in care semnezi contractul de angajare care, ATENTIE, trebuie sa fie intr-o limba pe care sa o intelegi, pentru a sti ce conditii de munca si ce salariu ti se ofera.

De cele mai multe ori, firmele de intermediere nu garanteaza gasirea unui loc de munca, ci doar plasarea dosarului contra comisionului cerut, asa ca poti plati banii degeaba fara sa ti se gaseasca si jobul promis.

Alte situatii intalnite frecvent, in cazul firmelor de intermediere, sunt conditiile de munca: una ti se promite la plecare si alta gasesti la fata locului! Multi romani s-au plans de faptul ca, odata ajunsi in tara respectiva, li s-a oferit un job inferior celui promis, cu un salariu mai mic si care presupunea conditii de viata si de munca mizere.

Verifica, asadar, angajatorul, inainte de a pleca, si asigura-te ca acesta iti ofera sau nu cazare si masa, pentru a sti exact ce cheltuieli vei avea in tara in care pleci.

Si pentru ca autoritatile din Romania se confrunta, in ultima perioada, cu tot mai multe reclamatii ale unor romani plecati la munca in strainatate, in special din Cipru si Marea Britanie, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a intocmit o lista cu lucrurile elementare pe care trebuie sa le faci inaunte de a pleca.

Iata mai jos cateva dintre ele:

Verifica, inainte de a pleca, agentii de ocupare a fortei de munca, atat din Romania, cat si din strainatate (la Registrul Comertului din tara respectiva), pentru a te asigura ca acestea sunt firme serioase si ca nu te vor pacali;
*
Asigura-te ca ai inteles toate clauzele din contractul de mediere pe care il semnezi si ca acesta nu contine capcane (poti refuza semnarea contractului, daca acesta nu este clar sau daca are clauze excesive);
*
Daca te-ai hotarat sa pleci la munca in strainatate, gandeste-te mai intai in ce tara ti-ar placea sa mergi si cauta informatii despre tara respectiva si despre locurile de munca disponibile;
*
Intereseaza-te, pentru inceput, si care sunt costurile vietii in tara aleasa, cat te-ar costa cazarea, masa si toate cele necesare traiului;
*
Informeaza-te asupra drepturilor pe care le ai, care este legislatia muncii, cum poti deschide un cont bancar, cum poti timite bani acasa, cat costa asigurarile sociale si ce anume acopera aceste asigurari;
*
Daca vrei un job sezonier, orienteaza-te catre tari cu turism dezvoltat, pentru ca acolo oferta este mai bogata si poti castiga mai multi bani din bacsisuri.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
nykos5
VIP

Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 111
Asa este dar..mai trebuie stiut ca in unele tari Romanii nu au drept de munca si pt. a evita unele neplaceri,mult mai bine ar putea fi daca:
  Mergem si ne deschidem o firma in Ro.si prin firma respectiva ne facem o detasare in tara respectiva,platind in Ro.toate impozitele,care sunt f.mici in comparatie cu Norvegia,Suedia,Austria Belgia etc.  Si daca plecam cite 5pers.acolo ne descurcam mult mai bine.


_______________________________________
Oamenii au fost creati ca sa fie iubiti,iar obiectele ca sa fie folosite...motivul pentru care este acum haos in toata lumea, este pentru ca,, obiectele sunt iubite ,iar oamenii SUNT FOLOSITI"

pus acum 11 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la