Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Briji Profile
Femeie
24 ani
Bihor
cauta Barbat
24 - 48 ani
Forumul Navalistilor / AICI SUNTETI LIBERI SA NU TINETI SEAMA DE ELE DAR ESTE RISCUL DVOASTRA / Calatoria cu avionul Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Prezentarea in aeroport pentru a rezerva locurile se face cu minim o ora si jumatate inainte de imbarcare.
La biroul de informatii situat in aeroport se pot obtine urmatoarele date de ultima ora despre zbor: ora exacta a decolarii avionului, eventuale intarzieri, ora la care va ateriza avionul.
Bagajele care pot fi luate in avion au urmatoarele dimensiuni 55 X 35 X 25 cm. Daca angajatii companiei aeriene care efectueaza acest zbor sau personalul avionului vor considera ca acesta reprezinta un posibil impediment pentru siguranta sau pentru confortul dvs. bagajul va fi luat si incarcat ca bagaj de cala.
In functie de destinatia, greutatea maxima a bagajelor poate fi:pentru Europa - 20 kg/pers.(clasa Economy), pentru USA/Canada - 2x23 kg/pers.
Este recomandat sa se personalizeze bagajele prin adaugarea unei etichete cu numele posesorului pentru ca este posibil ca in acelasi avion sa fie multe bagaje care au un design aproximativ la fel sau identic.
La imbarcarea in avion sunt necesare urmatoarele documente: pasaportul, biletul de avion si asigurarea medicala. Asigurarea medicala  nu este obligatorie. Cu ajutorul ei turistii beneficiaza de costuri reduse sau in unele cazuri de tratament gratuit in clinicile din tarile membre U.E. . Asigurarea medicala se poate face la orice agentie de turism sau chiar la aeroport. Pretul ei este in functie de numarul de zile al calatoriei.

Bagajele de mana

In bagajul de mana se pot lua lichide în recipiente de maxim 100 ml fiecare. Aceste recipiente trebuie să fie păstrate într-un ambalaj transparent din material plastic, care se poate redeschide, iar cantitatea totală de lichide nu trebuie să depăşească 1 litru per pasager.
În termenul de „lichide” pot fi incluse următoarele produse:apă şi alte băuturi, supe, siropuri, iaurturi; parfumuri; geluri, inclusiv geluri de păr şi de baie; paste, inclusiv pastă de dinţi; rimel, rujuri lichide; creme, loţiuni şi uleiuri; spray-uri; conţinutul ambalajelor presurizate, precum spumă de ras, alte spume şi deodorante; amestecuri lichid-solide; orice alt articol cu consistenţă similară.
Excepţii de la aceste reguli fac următoarele produse:
medicamente esenţiale pe timpul zborului (ex. pachetul pentru diabetici), care trebuie să fie în pachetele lor originale si cu prescriptia data de medic; lapte pentru copii şi mâncare lichidă pentru copii (conţinutul fiecărui recipient trebuie să gustat în faţa personalului de securitate de către pasagerul care le transportă
În schimb, lichide pot fi luate în bagajul de cală. De asemenea, se pot cumpăra lichide, precum băuturi şi parfumuri, din magazinele de duty-free din cadrul aeroporturilor. Dacă acestea sunt vândute în ambalaje speciale, sigilate, ambalajele nu se vor deschide înainte de efectuarea controlului de securitate, altfel produsele vor fi confiscate.
În cazul în care până la destinaţie se vor face escale, ambalajele cu produsele cumpărate din duty-free-uri nu se vor deschise înainte de efectuarea controlului de securitate din aeroportul de tranzit sau, în cazul efectuării mai multor escale, din ultimul aeroport de tranzit.
Obiecte ascuţite mai mari de 5 cm nu pot fi transportate în bagajul de mână. Alte obiecte pot fi considerate ca fiind periculoase şi pot fi confiscate de autorităţile de securitate: cuţite; ace de păr; pile de unghii; set de manichiură; foarfece; pensete; andrele; ace de cusut.

Bagaje pierdute

In cazul in care se pierd bagaele, va trebui sa faceti o plangere la biroul special amenajat in cadrul aeroportului respectiv.In general, daca bagajul este ratacit, va dura cel putin 24 de ore pana cand acesta va ajunge din nou in posesia persoanei care l-a declarat pierdut. In toate cazurile de intarziere, distrugere sau pierdere a bagajelor sau a continutului acestora companiile aeriene au o raspundere limitata de 20 USD/kilogram/bagaj. De asemenea, au raspundere limitata si in cazul conexiunilor pierdute, a intarzierilor sau anularii unor zboruri.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la