Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil laura84
Femeie
24 ani
Valcea
cauta Barbat
24 - 49 ani
Forumul Navalistilor / AICI SUNTETI LIBERI SA NU TINETI SEAMA DE ELE DAR ESTE RISCUL DVOASTRA / Calatoria cu masina Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Documente necesare pentru masina: Cartea Verde, care se poate obtine de la orice companie de asigurari. Cartea verde nu este obligatorie pe timpul calatoriei în statele Uniunii Europene, cu conditia ca polita de raspundere civila auto sa o includa, dar poate fi utilizata drept dovada de asigurare, la nivel international, si poate fi utilizata mai usor în vederea obtinerii despagubirilor în caz de accident. Daca persoana care calatoreste în UE nu are asupra sa cartea verde, atunci ar trebui sa aiba polita de asigurare. Asiguratorul poate acorda persoanei asigurate un formular european de asigurare în caz de accident, un document standard care faciliteaza oferirea declaratiei pe loc în momentul producerii unui accident în alta tara. Reglementarile europene faciliteaza obtinerea mai rapida a compensatiei pentru victimele accidentelor rutiere. Aceste reguli se aplica nu doar în cazul în care accidentul se petrece într-un stat UE, dar si cind accidentul se petrece între doua parti originare din statele membre UE, într-un stat din afara UE, dar care face parte din sistemul cartii verzi.

Daca masina este luata prin leasing este necesara o dispensa din partea companiei de Leasing. Pentru a obtine acest document va trebui sa trimiteti o cerere tip companiei si vi se va acorda permisiunea.

Deasemenea, inspectia tehnica si asigurari la zi sunt obligatorii. Alte accesorii utile: triunghi reflectorizant, trusa medicala, lanturi pentru roti, lopetica, saculet de nisip, vesta reflectorizanta. Este util si un numar de telefon de la compania de Asigurari sau Leasing. In cazul unui accident, ei va pot furniza informatii utile.
Documntele necesare pentru pasageri sunt asigurarea medicala, buletin, pasaport, carnet de conducere mai vechi de 1 an de zile. Este important ca niciunul dintre aceste acte sa nu expire pana la intoarcere.

Pentru a inchiria o masina

Limita minima de virsta pentru a putea închiria o masina nu este fixata la nivel european si variaza între 20 si 23 de ani. Poate exista si o limita maxima de virsta, în vederea închirierii de autovehicule, care variaza între 65 si 75 de ani.

Viteza maxima in tarile europene

In tabelul de mai jos sunt prezentate limitele de viteza admise pentru autoturisme si motociclete, in tarile europene.Vitezele maxime intr-o tara sunt afisate insa si la intrarea in tara respectiva.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la