Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sweet31
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
Forumul Navalistilor / AICI SUNTETI LIBERI SA NU TINETI SEAMA DE ELE DAR ESTE RISCUL DVOASTRA / Obligatiile agentiei de turism si drepturile calatorului Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Daca oferta unei agentii de turism va satisface si decideti sa semnati un contract, trebuie sa-l cititi cu atentie.
Prevederile contractului care se incheie cu o agentie de turism intra in vigoare cand se primeste confirmarea scrisa a rezervarii. Aceasta trebuie transmisa in cel mult 60 de zile de la semnarea bonului de comanda. In cazul in care termenul a fost depasit si nu se primeste confirmarea scrisa, beneficiarul are dreptul de a va primi banii inapoi.

Pentru a evita situatiile  neplacute, este important sa retineti ca agentiile nu au voie sa modifice pretul ofertei initiale cu mai mult de 10% si acest lucru se poate intampla numai in cazul in care se schimba cursul valutar, creste considerabil costul carburantului, taxele serviciilor de aterizare sau debarcare sau taxele de turism. Chiar daca majorarea este justificata, in cazul in care pretul excursiei creste cu mai mult de 10%, beneficiarul are dreptul de a rezilia contractul.

Agentiile de turism sau firmele care transporta pasageri nu isi asuma nici o responsabilitate in ceea ce priveste legalitatea formelor de trecere a frontierei de catre clienti.

Mai mult, in cazul in care unui pasager i se interzice trecerea frontierei – dintr-un motiv sau altul – calatoria se considera a fi efectuata, iar banii nu se returneaza. Pentru se a evita aceasta situatie neplacuta, calatroul trebuie sa aiba un bilet de calatorie dus-intors, pasaport valabil minim sase luni si asigurare medicala pe perioada sederii in strainatate.

Cei care merg intr-o calatorie de afaceri sau la munca in alta tara trebuie sa aiba si invitatie de la partenerul de afaceri, contractul de munca in original sau viza de munca. Se prefera varianta in romana a acestor acte, deoarece ofiterii romani nu au obligatia de a cunoaste limbi straine. Turistii trebuie sa confirme plata serviciilor de cazare la agentia de turism, iar cei care merg in vizita la rude au obligatia de a arata o invitatie in original.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la