Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Jasmmyne 22 ani
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 34 ani
Forumul Navalistilor / AICI SUNTETI LIBERI SA NU TINETI SEAMA DE ELE DAR ESTE RISCUL DVOASTRA / 10 sfaturi de urmat daca vrei sa lucrezi in strainatate Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Te bate gandul sa iti gasesti de lucru in strainatate sau sa pleci din tara din diferite motive. Vrei sa pornesti la drum de unul singur intr-o tara straina. Atunci asigura-te ca poti bifa urmatoarele lucruri inainte sa faci primul pas:

  1)  Stii sa gatesti. Fie ca esti femeie sau barbat trebuie sa ai habar sa gatesti ceva rapid, consistent si simplu. Aici nu intra ochiuri, papara sau cartofi prajiti pentru ca nu vei trai din asta. Daca te gandesti ca vei putea manca in oras in fiecare zi, ia-ti gandul.
 
2)  Te poti descurca de unul singur. Ma refer la spalat niste haine, calcat, facut si mentinut curatenie, avut grija de sanatate si igiena personala. Dar e vorba si de dependenta de oamenii din jur, cum ar fi familia sau prietenii. Daca nu poti trai fara ei, nu pleca.
   
3) Ai toate actele puse in ordine. Inchizi toate abonamentele la mobil, internet, cablu sau mai stiu eu ce. Nu vrei sa le platesti cand esti plecat. Daca ai rate sau datorii, ar fi bine sa le achiti. Daca nu cumva pleci pentru a face banii cu care sa le inchizi. Cel putin buletinul iti e valabil o perioada lunga. Nu vrei sa te intorci in tara dupa 2 luni ca sa il reinnoiesti. Daca ai diplome sau atestate, asigura-te ca le traduci in limba tarii in care pleci din timp. Nu vrei sa dai o gramada de bani pe traduceri in alta tara. Treci pe la notar si pregateste o procura pentru un membru din familie. Este bine sa o aiba la indemana in caz de ceva.

4) Ai niste bani in buzunar. Povestile cu plecat din tara cu 5 euro in buzunar sunt frumoase (chiar si eu am trecut prin una) dar nu te duc prea departe. Trebuie sa ai o plasa de salvare, sa te poti descurca cel putin 1 luna si jumatate pana la primul salariu.
 
  5)Esti chibzuit. Chiar daca pleci cu niste bani in buzunar trebuie sa ai grija sa nu ii cheltui in prima saptamana. Daca dupa ce incepi sa faci bani ii cheltui imediat si incepi sa te imprumuti, ai dat-o in bara.

6)  Nu esti pretentios. Daca strambi din nas la orice, nu iti convin multe lucruri din jurul tau, o sa fii intr-o continua depresie. Trebuie sa accepti ca vei locui intr-un loc mai ieftin la inceput, nu iti vei face toate poftele, nu vei merge la distractie sau la baute in fiecare seara.
   
7)Poti pleca la drum cu o valiza. Te poti desparti de 10 perechi de papuci sau de uscatorul de par sau cremele speciale sau de colectia de pahare de bere (asta sunt eu) sau de ustensilele de gatit (tot eu). Tot ce ai nevoie intra intr-o singura valiza pe care nu te chinui sa o cari dupa tine in cazul in care trebuie sa te muti.
   
8) Stii cel putin o limba de circulatie internationala. Indiferent in ce tara mergi trebuie sa stii limba din tara respectiva sau limba engleza. Prima varianta e cea mai fericita. Daca nu, chiar daca te poti intelege prin limbajul semnelor, chiar daca poti da peste localnici care nu stiu engleza, sa dai peste unii care stiu dar tu sa nu stii, e cam rau.
   
9)Ai un plan bine stabilit. Fie ca mergi sa faci bani, sa faci cariera, sa vezi lumea sau orice altceva, trebuie sa iti fie foarte clar de ce pleci si (ce e si mai important) de ce nu te vei intoarce dupa cateva saptamani. Trebuie sa ai un tel care te va aduce pe linia de plutire cand esti intr-o pasa proasta, cand nu mai vezi luminita de la capatul tunelului. Stii de ce esti acolo si nu pleci pana nu iti atingi tinta.
   
10)Esti bun. Aici ma refer la partea profesionala. Esti bun si stii asta, esti increzator in tine si mergi acolo sa dai totul, sa fii mandru de tine si de ceea ce faci. Nimic nu e mai rau decat sa te intorci acasa cu coada intre picioare.



Sfatul nostru este sa aruncati macar odata privirea peste aceste sfaturi si sa tineti cont de ele atunci cand sunteti plecati.
     


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la