Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
marymari pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Bacau
cauta Barbat
24 - 53 ani
Forumul Navalistilor / DESPRE NAVIGATORI / Creşte numărul navelor şi echipajelor abandonate de armatori Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
În portul Istanbul, sute de nave aşteaptă în radă sau la cheuri, pentru că nu au ce transporta. Un număr de 14 nave sunt abandonate. Echipajele lor nu mai au niciun mijloc
de subzistenţă.

De la Istanbul la Hong Kong
„Creşterea numărului de nave părăsite de proprietarii lor a determinat guvernul turc să ia măsuri excepţionale. Dacă ar-matorii nu rezolvă situaţia navelor în decurs de 14 zile, respectiv nu achită datoriile, acestea sunt scoase la licitaţie prin intermediul justiţiei şi în numai două luni sunt vândute. La Hong Kong, situaţia este mult mai gravă. Acolo e vorba de mii de nave aflate în aşteptare, dintre care multe sunt abandonate. Pe coasta de vest a Africii se pare că lucrurile sunt chiar mai dramatice, dar de acolo nu se pot obţine informaţii privind numărul navelor şi echipajelor abandonate” - a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Adrian Mihălcioiu, inspectorul pentru România al Federaţiei Inter-naţionale a Transportatorilor (ITF).

Drama shipping-ului
Tema navelor şi echipajelor abandonate a fost prezentă pe agenda reuniunii inspectorilor ITF din întreaga lume, care a avut loc săptămâna trecută la Istanbul. Fenomenul înregistrează o creştere explozivă, ca urmare a crizei shipping-ului mondial. Datele statistice indică o scădere dramatică a comerţului inter-naţional. Astăzi, volumul de marfă nu acoperă nici 50% din ca-pacitatea de transport maritim a lumii.
Situaţia continuă să se de-terioreze cu fiecare navă nouă ieşită din şantierele navale. Armatorii au lansat, în anii 2006 – 2008, mii de comenzi. Mizau pe faptul că va dura creşterea economică până în 2011 – 2012. Criza a venit pe neaşteptate şi i-a prins cu multe contracte lansate în execuţie. După ce vor ieşi din docurile de construcţie, navele vor îngroaşa rândurile celor trase pe dreapta.

În prima linie
Criza constituie o provocare pentru inspectorii ITF din întreaga lume. Alături de sin-dicatele naţionale, ei se află în prima linie a celor ce apără drepturile navigatorilor. La reuniunea din Istanbul s-a vorbit despre recesiune, despre glo-balizare, despre înmulţirea companiilor multinaţionale. Toţi aceşti factori la un loc au un impact deseori dureros asupra marinarilor. „Răspunsul inspec-torilor ITF la noile sfidări trebuie să fie profesionalismul, acti-vismul şi solidaritatea. În cadrul reuniunii de la Istanbul s-a organizat, de altfel, un work-shop, în cadrul căruia a avut loc evaluarea tuturor inspectorilor ITF. În urma rezultatelor, patru dintre ei au fost înlocuiţi, iar alţi trei vor trebui să participe la un stagiu de training la Londra” – a declarat Mihălcioiu.

Rechinii din crewing
Dacă în prezent nu există echipaje româneşti abandonate, nu înseamnă că acest lucru nu ar putea să se întâmple. Odată cu adâncirea crizei, pro-babilitatea creşte. Există numeroase agenţii de crewing care trimit românii pe mare doar în baza unui fax primit de la un armator, fără să facă nicio verificare. În plus, s-au înmulţit firmele neautorizate care plasează forţă de muncă pe piaţa internaţională a shipping-ului, spune inspectorul ITF. Spre deosebire de cele care func-ţionează cu licenţă, ele nu constituie garanţia legală pentru cazurile în care echipajele nu îşi primesc salariile şi nu sunt repatriate.

navelor şi abandonate armatori portul istanbul, sute nave radă sau cheuri, pentru că Administrator

19.8KB


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la