Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil AlessyaDaniela
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 50 ani
Forumul Navalistilor / DISCUTII DESPRE PROCEDEELE DE LUCRU DIN SANTIERELE NAVALE / PREGĂTIREA ÎN VEDEREA SUDĂRII Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
PREGĂTIREA MARGINILOR

Debitarea tablelor şi profilelor se execută prin unul din procedeele folosite în mod curent: tăiereoxi-gaz, tăiere cu plasmă, tăiere cu foarfecă ghilotină. Prelucrarea canalului de sudură se execută în generalprin tăiere oxi-gaz sau cu plasmă, de preferinţă la maşini automate sau portative.Formele mai speciale (prelucrare U, U/ V, etc.) se prelucrează la maşini unelte sau prin alte procedee(cioplire cu pistolul pneumatic, polizare)

După debitarea sau prelucrarea prin tăiere oxi-gaz se curăţă prin polizare.zgura şi metalul arsrezultate din tăiere

Bavurile cauzate de tăierea cu foarfeca ghilotină se polizează la nivel.

Adâncimea imperfecţiunilor muchiilor pentru sudare după debitare sau prelucrare nu trebuiesă depăşească limitele menţionate în documentaţia de execuţie (desene, manual de asigurareDacă nu este altfel specificat, adâncimea rizurilor nu va depăşi 0,5 mm. Când aceste valori suntdepăşite muchiile se îndreaptă prin polizare şi unde este cazul, prin sudare şi polizare.

Marginile tablelor (pieselor) ce se sudează (canal de sudură + zone alăturate pe o lăţime de 10 ÷15 mm) trebuie să fie curate şi să nu prezinte oxizi, rugină, grăsim sau alte impurităţi.Curăţarea marginilor în vederea sudării se execută prin periere sau prin polizare.În situaţiile în care grundul pasivant, depăşeşte grosimea prescrisă de producător în fişa tehnică, caaccesibilă pentru sudare,pentru siguranţa obţinerii unor îmbinări de colţ de bună calitate, se recomandăîndepărtarea grundului pasivant de pe marginile osaturii şi table, conform fig.1, anexa1 (numai pentruprocedeul MAG).

Tablele (piesele) ce urmează a fi sudate nu trebuie să fie umede în timpul prinderii în puncte desudură. În cazul existenţei umezelii, îmbinarea va fi uscată cu flacără oxi-gaz, sau printr-o altă metodă (ex.:cu jet de aer uscat şi lipsit de urme de ulei).

Principalele forme şi dimensiuni ale rosturilor utilizate în S.N.D.Galaţi, conform procedurilorde sudare avizate , sunt prezentate în Anexa 2.Valorile permise ale nealinierii sau dezaxării tablelor şi metode de corectare în cazul depăşiriilimitelor admise, vor fi conform Manual de asigurare a calităţii pe proiect.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la