Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Andra Rosianu pe Simpatie.ro
Femeie
30 ani
Bucuresti
cauta Barbat
30 - 48 ani
Forumul Navalistilor / DISCUTII DESPRE PROCEDEELE DE LUCRU DIN SANTIERELE NAVALE / PRINDEREA ÎN PUNCTE DE SUDURĂ Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
1). Asamblarea prin prindere în puncte de sudură se execută prin procedeul de sudare electric manualcu electrozi înveliţi.
2). Zgura şi stropii de sudură se vor îndepărta obligatoriu.
3). Amorsarea arcului se face întotdeauna într-un punct ce urmează a fi acoperit cu sudură. Esteinterzisă amorsarea arcului electric în afara îmbinării, pe materialul de bază.
4). Dimensiuni puncte de prindere:a. Grosimea punctelor de sudură pentru îmbinări cap la cap, trebuie să fie 0,6 ÷0,7 din grosimeamaterialului, dar max. 3 mm pentru piese până la 10 mm şi 3÷6 mm pentru piese cu grosimea mai mare de 10 mm .
În cazul îmbinărilor de colţ, punctele de prindere trebuie să aibă calibrul 0,8÷1 din calibrul sudurii propriu-zise Lungimea unei suduri de prindere trebuie să fie de (2 - 2,5) ori grosimea materialului care se sudează, dar nu mai mare de 70 mm .
La prinderea în puncte de sudură a elementelor de osatură care urmează a fi sudate discontinuu, se va ţine cont şi de dimensiunile sudurilor discontinui şi indicaţiile date în Tabelul de suduri / proiect.
Punctele de prindere trebuie să fie incluse în cordoanele de sudură discontinui şi nu între acestea.

5). Distanţa dintre punctele de prindere:a. Distanţele dintre punctele de prindere (pasul) trebuie să fie aproximativ egale, 300–400 mm (însituaţii deosebite când realizarea acestor distanţe nu este posibilă , valorile se pot micşora în funcţie desituaţia concretă; în cazul pieselor subţiri până la 10 mm, distanţa dintre punctele de prindere va fi 50-150mm.
În cazul îmbinărilor care se intersectează, punctele de sudură se vor executa la o distanţă “h” faţăde punctul de intersecţie, de min. 100 mm .
În cazul sudării automate cap la cap a panourilor, distanţa de la primul punct de sudură până la marginea tablei, va fi de cca. 100 mm. Pl
ăcuţele de capăt vor avea dimensiunile 80x300 şi aceeaşi grosime cutablele panoului.
6) Punctele de sudură trebuie să fie de calitate. Ele nu trebuie să prezinte defecte ca: pori, şanţuri,cratere, fisuri, etc.
Punctele de sudură de calitate se vor topi bine în timpul procesului de sudare propriu-zisă.Punctele de sudură care prezintă defecte se vor îndepărta prin polizare şi vor fi înlocuite cu altele debună calitate.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la