Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
barbyy pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 80 ani
Forumul Navalistilor / INFORMATII DESPRE SUDURA / CLASIFICAREA ELECTROZILOR Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
a) după grosimea învelişului

- electrozi cu înveliş subţire (0,25-0,6 mm)
- electrozi cu înveliş mediu (0,6-1 mm)
- electrozi cu înveliş gros (1-1,4 mm)
- electrozi cu înveliş foarte gros (mai mare de 1,4 mm)

b) după tipul învelişului
- electrozi cu înveliş bazic- B-(ex. Superbaz ) – înveliş mediu sau gros cu conţinut redus de hidrogen,metalul depus fiind rezistent la fisurare la cald sau la rece.
Este recomandat pentru construcţii puternic solicitate dinamic, pentru construcţia vaselor subpresiune etc.
Învelişul bazic fiind puternic higroscopic, electrozii cu înveliş bazic trebuie obligatoriu uscaţi încuptoare speciale înainte de utilizare pentru a evita apariţia porilor şi a fisurilor.
Uscarea se face la 250-350°C, timp de 1–2 ore.
Metalul depus cu electrozi bazici are caracteristici mecanice foarte bune.
Arcul electric este mai puţin stabil decât al altor tipuri de electrozi de aceea trebuie menţinut cât mai scurt pentru a evita intrarea oxigenului şi azotului din atmosferă în baia de metal topit.
De obicei se folosesc în curent continuu cu polaritate inversă DC+( polul “+” la electrod)

- electrozi cu înveliş rutilic R(ex. Supertit, Cumulo, Supra). Se folosesc numai pentru sudarea oţelurilorcu rezistenţă normală, cu grosimi de max. 35 mm şi numai la lucrări de importanţă scăzută.
Arcul arde foarte liniştit, stropi puţini, aspect cordon uniform. Nefiind higroscopici, electrozii rutilicinu necesită uscare specială înainte de sudare.
În cazul în care sunt umezi se vor usca în cuptor la 110 -140° C timp de 2 ore.
Se sudează în curent alternativ sau curent continuu de obicei cu polaritate directă DC-(polul “-“ laelectrod). Întotdeauna se va ţine cont de indicaţiile de pe pachet furnizate de producător.

- electrozi cu înveliş acid  A

Învelişul mediu sau gros. Acest tip de electrozi este utilizat pentru sudarea oţelurilor carbon nealiate,cordonul obţinut este foarte sensibil la fisurare se foloseşte pentru sudarea în poziţie orizontală.
Se sudează în curent alternativ sau curent continuu de obicei cu polaritate directă DC-

- electrozi cu înveliş celulozic C

Învelişul conţine o cantitate mare de materii organice, combustibile prin a căror ardere se produceun volum mare de gaze care protejează baia de sudură. La sudare se formează mulţi stropi, iar suprafaţacusăturii este neuniformă.Se sudează în curent alternativ sau curent continuu de obicei cu polaritate directă DC-.41

- electrozi cu înveliş oxidant O

Dezvoltă o zgură compactă care se desprinde singură, sudura are un aspect deosebit de frumos,dar pătrunderea este foarte redusă. Se sudează numai la poziţia orizontal în curent alternativ sau curentcontinuu


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la