Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
anka...
Femeie
25 ani
Valcea
cauta Barbat
25 - 40 ani
Forumul Navalistilor / INFORMATII DESPRE SUDURA / SUDAREA LA TEMPERATURI SCĂZUTE Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Sudarea la temperaturi scăzute se va realiza cu respectarea instrucţiunilor specifice fiecărui procedeude sudare.Pentru sudarea la temperaturi scăzute (sub + 5oC), indiferent de procedeul de sudare utilizat se vor lua măsuri suplimentare de precauţie în scopul evitării efectelor nefavorabile ale temperaturii scăzute asupra îmbinărilor sudate (fragilizare, durificare = predispunere la fisuri, apariţia defectelor cum ar fi porişi incluziuni de zgură, datorită răcirii şi solidificării rapide a cordoanelor de sudură, după cum urmează:
a) protecţia zonei de sudat împotriva condiţiilor atmosferice nefavorabile (vânt, umezeală, curenţi deaer etc.);
b) uscarea marginilor îmbinărilor care se sudează pentru a nu prezenta umezeală, condens;
c) preîncălzirea marginilor îmbinării care se sudează, în scopul micşorării vitezei de răcire acordonului după sudare;
d) protejarea cordonului de sudură (după sudare) cu preşuri termoizolante pentru evitarea răcirii bruşte a cordoanelor de sudură executate.
Temperatura minimă până la care se poate suda cu luarea măsurilor de precauţie menţionate este de–10 oC.
Limitele de aplicare obligatorie a acestor măsuri funcţie de zona unde se sudează, importanţa lucrării,tipul oţelului precum şi de valorile temperaturilor scăzute ale mediului ambiant, sunt prezentate în tabeluldin ANEXA 1 :
Conducătorii locurilor de muncă vor urmări temperatura atât în hală cât şi afară şi când aceastascade sub - 10 o C vor opri sudarea.
Pentru evitarea repetării inutile a măsurilor de precauţie (uscare, preîncălzire) se recomandă capregătirea pentru sudare, prinderea în puncte de sudură şi sudarea să se facă succesiv, la intervale de timpcât mai scurte.În cazul sudării MAG pe suport ceramic, suportul ceramic se va monta după uscarea marginilorîmbinării.Preîncălzirea acolo unde este necesară, se va efectua la o temperatură de minim 50 oC, oxigaz (depreferinţă oxiacetilenică neutră, lent şi uniform, pe o lăţime de 75 – 150 mm şi de alta a îmbinării.
Încazul sudării pe suport ceramic preîncălzirea se va face cu atenţie flacăra să fie pe marginile tablelor fără să afecteze suportul ceramic. Oriunde este posibil, temperaturii de preîncălzire se va face pe partea opusăfeţei încălzite.Lucrul trebuie astfel organizat încât să nu existe întreruperi ale operaţiei de sudare pe toată lungimeaunei îmbinări, care să favorizeze răcirea completă a sudurii şi în speciala craterelor (sfârşituri de cordon).
Se vor evita dispozitivele sau metodele de asamblare rigidă prin care să se introducă îmbinare tensiunisuplimentare, pentru evitarea apariţiei fisurilor.Acolo unde este necesară prelucrarea rădăcinii prin crăiţuire, aceasta se va realiza înainte de răcireacordonului de sudură sau cu aplicarea măsurilor de precauţie indicate în tabelul din ANEXA1, după caz


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la