Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
angela31
Femeie
24 ani
Buzau
cauta Barbat
24 - 60 ani
Forumul Navalistilor / DESPRE PLATFORMELE PETROLIERE / Resursele minerale și energetice ale oceanului planetar Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Exploatarea resurselor mărilor este abia la început. Extragerea mineralelor din oceane este costisitoare, mai ieftină fiind exploatarea celor găsite pe uscat. Odată cu consumul din ce în ce mai mare, resursele uscatului se vor micșora. Atunci se va dovedi că adâncurile oceanelor conțin adevărate comori – și nu doar cele ascunse de pirații vechilor vase sau cele oferite de natură.

De peste 4000 ani oamenii extrag sarea din mări. Apa de mare conține aproximativ 2,5 % de sare (denumirea chimică a căreia este clorură de sodiu). Cele două elemente chimice, sodiul și clorul, sunt spălate din roci și purtate de râuri până în mări.

Primii care au extras sarea din mări au fost cei care locuiau pe țărmurile țărilor calde, aride, unde activitatea solară are loc în fiecare zi. Sarea se produce astfel și astăzi în multe țări, printre care Franța, Italia și Spania din Marea Mediterană și China, India și Japonia din estul Asiei. Apa de mare este depozitată în recipiente mari, adânci, numite cazane de sare sau de evaporare. Odată cu evaporarea apei din recipient acesta rămâne umplut doar cu sare. În apa oceanică există și alte minerale, dar ele se separă întâi de apă. Prin transferul apei dintr-un recipient în altul aceste minerale se separă și rezultă sare aproape pură. Producția mondială de sare provenită din apele mărilor este de aproximativ 6 milioane tone pe an.

În țările mai reci, cum ar fi Marea Britanie, sarea era produsă prin încălzirea apei marine folosind combustibili ca turba, lemnele sau lignitul.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la