Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bianca xxx
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 43 ani
Forumul Navalistilor / DESPRE PLATFORMELE PETROLIERE / Combustibilii Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Primul combustibil important extras din mări a fost cărbunele. În întreaga lume există depozite uriașe de cărbune situate sub mări. Ele sunt plasate sub platforme continentale, extensiile subacvatice ale continentelor, și nu în zonele abisale ale Oceanului. Majoritatea depozitelor sunt situate adânc sub platforma marină și sunt neexploatate.

Există mine de cărbune submarine, care ele sunt extensiile unor galerii care încep de pe uscat. Una dintre cele mai celebre mine subacvatice britanice a fost cea de la Whitehaven Colliery, Cumbria, unde câteva galerii se prelungeau peste o milă sub mare.

Sub Marea Nordului există mult cărbune de calitate, dar acesta este localizat la peste 7 km sub nivelul mării și la ora actuală nu există tehnologia sau motivația de exploatare.

În prezent cele mai valoroase elemente extrase din mări sunt petrolul și gazele naturale. Ce și cărbunele, petrolul și gazele sunt localizate sub platformele contonentale. Primul puț de forare marin a fost inaugurat în 1896 în apele de coastă ale Californiei. Mulți ani puțurile de forare marină erau situate doar în apele puțin adânci, relativ apropiate de țărm. De exemplu, puțurile marine ale Venezuelei, care au început să producă în 1920, sunt amplasate în apele puțin adânci, apropiate de țărmul lacului Maracaibo. Exploatarea la mare adâncime a fost inventată și a luat amploare în anii 1960 și 1970, mai ales în Marea Nordului. Primul câmp petrolier din Marea Nordului a fost descoperit în 1969. Cea mai mare cantitate de petrol aparține fie Norvegiei, fie Regatului Unit.

Exploatarea petrolului din Marea Nordului necesită o tehnologie mult mai avansată decât cea a puțurilor marine. Sondele de forare sunt fixate de platforma marină și platformele finale sunt de obicei sprijinite pe stâlpi de susținere plasați direct pe fundul mării.

Adâncimea medie a exploatărilor din Marea Nordului este între 30 m în sud și 120 m în nord, suficient de mică pentru a permite transportul țițeiului la țărm folosind conducte marine plasate pe fundul mării. Principala problemă este vremea. Iarna pot avea loc furtuni puternice care dezechilibrează atât platformele sondei, cât și vapoarele ce le deservesc. Gazele naturale se găsesc de obicei împreună cu țițeiul și se transportă similar pe uscat. Gazele din Marea Nordului au înlocuit practic gazele de mină în Marea Britanie. Majoritatea câmpurilor petroliere marine sunt extensii ale celor de pe uscat. Așa este și cea mai bogată regiune petrolieră – Golful Persic.
[modificare] Surse

În America de Nord există mari câmpuri petroliere în Golful Mexic, în bazinul Los Angeles de pe coasta Pacificului și în mările arctice din nordul Canadei. În America de Sud, pe lângă câmpurile petroliere ale Venezuelei deja menționate, Brazilia, Columbia, Peru și Trinidad au și ele exploatări petroliere marine. În Europa, pe lângă „giganții petrolieri” Norvegia și Marea Britanie, s-a găsit țiței și în apele altor țări precum Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia și Spania.

În Africa cei mai mari producători marini de petrol și gaze sunt Nigeria, Ghana și Gabonul. S-a descoperit petrol și în apele altor țări ca Congo, Coasta de Fildeș, Egipt, Tunisia și Zair. În Asia, pe lângă statele din Golf, principalele exploatări marine le au Brunei, China, India, Indonezia, Japonia, Malaezia și fosta Uniune Sovietică. Există sonde de forare marină în Australia și Noua Zeelandă.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la