Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
ro_xy20 pe Simpatie
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 45 ani
Forumul Navalistilor / DESPRE PLATFORMELE PETROLIERE / Minerale Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Printre mineralele ce se găsesc în apa marină, unele sunt dizolvate în aceasta în vreme ce altele sunt localizate pe fundul oceanului. Principalele minerale extrase din apa marină sunt magneziul, un metal ușor de utilizat în industria automobilelor și în aeronautică, la artificii și în metalurgie. Un alt mineral este bromul, utilizat în fotografie, vopsitorii și industria farmaceutică. Ambele minerale sunt extrase din apele mărilor de către companii americane.

În apa marină sunt prezente și potasiul și calciul, dar nu este rentabil să fie exploatate deoarece există depozite suficiente și pe uscat. S-a încercat extragerea aurului și uraniului, care sunt prezente și ele în apa Oceanului. Nisipul și prundișul sunt principalele depozite de minerale situate pe fundul mărilor. Acestea se folosesc în construcții. Aparate ce funcționează ca niște aspiratoare gigantice le aduc în apele de suprafață. Depozitele de calcar ce rezultă din calcifierea cochiliilor animalelor marine preistorice sunt exploatate similar pentru a fi utilizate la producerea cimentului și betonului, mai ales în Islanda și în jurul insulelor Bahamas.

În apropierea multor țărmuri se găsesc diamante și alte metale importante. Aceste minerale sunt înglobate în zăcăminte prețioase.

Cele mai cunoscute zăcăminte de acest fel sunt pepitele situate în râurile din regiunile aurifere. Aurul a fost extras de apă din rocă prin eroziune, mai ales în decursul ultimilor 65 milioane de ani. Ca și râurile, minereurile sfârșesc în cele din urmă în mare unde se aglomerează uneori pe țărmul acestora.

Majoritatea metalelor apar sub formă de minereu. Drept exemplu poate servi titanul, care se găsește în rutil și ilmenit. Aurul și platina se găsesc de sine stătătoare și sunt denumite metale native.

Cele mai multe zăcăminte de pe țărmuri nu sunt în prezent exploatate. Una dintre țările care are exploatări pe coastă este Indonezia, care a descoperit deja depozite de peste 600000 t de cositor. Există zăcăminte bogate în aur în preajma țărmurilor din Nome, Alaska, dar condițiile meteorologice severe au îngreunat exploatarea acestora.

Printre alte metale extrase curent din zăcămintele situate în largul mărilor se numără și zirconiul, un metal rar, utilizat la miezul reactoarelor nucleare, cromul și fierul.

Exploatarea depozitelor de minerale de la mare adâncime este încă la început, dar ea este o sursă de minerale bogată și se va dezvolta atunci când zăcămintele de pe uscat se vor epuiza. Unul dintre metalele care se găsesc pe fundul oceanic este magneziul, care se folosește pentru producerea aliajelor dure de oțel, aluminiu și cupru și a unor fertilizanți. Sub nivelul apei oceanice se prezintă sub formă de geode, niște mase sferice care conțin mai multe metale. În aceste geode apar cantități mici de cobalt, cupru, fier și nichel.

Concentrația cea mai mare de geode se întâlnește în nordul și sudul Oceanului Pacific. Singura zonă în care s-a reușit exploatarea acestora se situează la vest de America Centrală, între două zone abisale numite Clarion și Clipperton. Geodele se găsesc la peste 4 km sub nivelul oceanului. În această zonă geodele au un conținut mare de metale.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la