Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Larina23 pe Simpatie.ro
Femeie
23 ani
Timis
cauta Barbat
28 - 80 ani
Forumul Navalistilor / DESPRE PLATFORMELE PETROLIERE / Co-fondatorul Paypal va investi 1,25 milioane $ în dezvoltarea de micr Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Peter Thiel, co-fondator al Paypal, se pregătește să investească sume importante de bani într-un experiment social, economic și legislativ. Omul de afaceri își propune să construiască micro-state în care să probeze teorii diferite de cele după care funcționează deja lumea și să găsească soluții practice pentru viața în larg.

Ideile ieșite din comun par a fi noul hobby al milionarilor din întreaga lume. Jeff Bezos investește 42 de milioane de dolari în dezvoltarea ceasului care va funcționa timp de 10.000 de ani, miliardarii saudiți ridică cele mai înalte clădiri din lume, iar Peter Thiel, un om de afaceri a cărui avere a fost obținută prin Paypal, un sistem de intermediere a plăților on-line, urmează să construiască Seasteading. Alături de Petri Friedman, director al proiectului și fost inginer pentru Google, Thiel va iniția un experiment prea scump pentru a fi condus la nivelul unui întreg stat deja existent, folosindu-se de foste platforme de exploatare petrolieră.

O rețea de micro-state construite pe foste platforme petroliere din largul mărilor și oceanelor, Seasteading va fi un experiment libertarianist al omului care a avut viziunea de a finanța Facebook încă de la început și care investește în mod frecvent în orice are un minim potențial de business, de la filme hollywoodiene („Thank you for smoking“) la experimente ADN.

Libertarianismul este o doctrină politică derivată din liberalism, o viziune oarecum extremă, care susține libertatea deplină de alegere a indivizilor în chestiuni politice, economice sau civile. În vârstă de 42 de ani, Peter Thiel își propune ca aceste micro-state să dea un exemplu marilor state ale lumii și să inițieze schimbări importante la nivelul politicilor acestora.

De ce?
Ideea a plecat de la vasele de croazieră, adevărate orașe plutitoare care adăpostesc milioane de ani în fiecare an. Față de acestea, platformele Seasteading vor fi imobile mare parte din timp și nu vor găzdui mai mult de câteva sute de oameni, libertarianiști sau nu, persoane care vor să experimenteze și să dea un impuls de schimbare sistemelor politice din întreaga lume. La nevoie, mai mult platforme se vor uni și se vor specializa din punct de vedere economic pe producția unui singur tip de produse. Nu vor exista tarife de import și export al bunurilor sau un sistem de ajutorare din partea statului. Vor fi permise drogurile ușoare precum și portul de armă la care se adaugă o listă întreagă de libertăți libertarianiste.

Viața pe o platformă Seasteading
Un micro-stat va fi foarte similar ca dotări cu un vas de croazieră de dimensiuni mari. Va avea grădini și spații de joacă, săli și clădiri, spitale și locuri dedicate divertismentului. Cetățenii cu viziuni libertarianiste își vor câștiga viața având slujbe în domeniul serviciilor sau păstrând legătura via Internet cu locurile lor de muncă de pe uscat. Populația va fi extrem de restrânsă inițial și cel mai probabil, proiectul nu va porni cu mai mult de 10-20 de indivizi care să accepte să locuiască pe micro-stat.

Probleme
E vorba de un experiment social și legal, în care indivizii care vor fi de acord să locuiască la bordul acestor micro-state vor avea toate libertățile pe care și le doresc. Pare o utopie, dar majoritatea experimentelor pleacă din acest punct până în momentul în care ajung să se confirme sau infirme. Dificultățile sunt în special legate de siguranța platformelor. În larg, valurile pot atinge înălțimi impresionante care pun în pericol viețile locuitorilor sau siguranța clădirilor în care vor locui. Tehnica este îndeajuns de avansată pentru o platformă petrolieră, dar în condițiile de funcționare ale unui oraș, lucrurile se schimbă. Soluția prezentată de programul Seasteading e oarecum incertă, dar inițiatorii promit să rezolve în timp orice fel de inconveniente.

Proiectul se află abia în faza de început, ceea ce justifică și investiția inițială destul de mică. Planul de dezvoltare presupune ridicarea numărului de locatari la câteva milioane până în 2050. Fiecare dintre aceștia își va cumpăra dreptul de a locui pe unul dintre micro-statele lui Peter Thiel. Oare va reuși un astfel de proiect? Ce părere aveți?

paypal investi 1,25 milioane micr peter thiel, paypal, să sume importante bani într-un Administrator

50.1KB


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la