Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Cezi pe Simpatie
Femeie
23 ani
Vaslui
cauta Barbat
27 - 80 ani
Forumul Navalistilor / DESPRE PLATFORMELE PETROLIERE / Platforme marine fixe din zăbrele tubulare Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Platformele fixe sunt utilizate până la adâncimea de 100 m, dar când sunt utilizate și pentru producție, sunt amplasate până la adâncimea de 150 m.

Platformele marine fixe din zăbrele tubulare pot fi platforme cu tuburi de ghidaj (platforme plate)la care picioarele platformei servesc ca un ghidaj prin care se bat piloții în fundul apei și platforme cu manta (platforme jacket) construite din tuburi de diametru mare a picioarelor prin care se introduc piloții.

Platformele fixe din zăbrele tubulare sunt alcătuite din trei părți principale:

    piloții cilindrici pentru ancorare,
    construcția din tuburi din oțel sudate care se ridică de la fundul mării până la o anumită înălțime deasupra nivelului apei,
    punțile platformei pe care se află instalațiile.

Piloții pentru ancorare au diametre variabile, cel mai mare fiind la linia fundului apei unde poate atinge un diametru de peste un metru. Diametrul lor determină dimensiunile picioarelor verticale sau ale mantalei. Numărul picioarelor manta (jacket) legate între ele prin țevi orizontale și oblice (zăbrele) depinde în special de mărimea platformei și poate fi de cca 400 .

Platformele de tip jacket se construiesc pe uscat în șantiere navale și apoi sunt transportate și instalate la amplasament.


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la