Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
SweetMonique
Femeie
19 ani
Galati
cauta Barbat
28 - 52 ani
Forumul Navalistilor / TEHNOLOGIA DE SUDARE A PROCEDEULUI MIG-MAG / PARAMETRII DE SUDARE Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Parametri preselectaţi
a. tipul sârmei – se alege în funcţie de materialul care se sudează (compoziţie chimică şicaracteristici mecanice).

b. diametrul sârmei – se alege în funcţie de grosimea tablei şi poziţia de sudare.

c. debitul de gaz trebuie ales corect deoarece un debit prea mare sau prea mic nu protejează baiade sudură şi apar pori.

Reglarea debitului de gaz se face cu tot traseul instalaţiei montat, scurgerea de gaz făcându-se prin pistolet. În cazul alimentării cu gaz de la butelii sau baterii de butelii se va utiliza reductorul de presiune  pentru 300 atmosfere cu debitmetru 1-32 I / min,iar în cazul alimentării cu gaz de la reţea se va utiliza regulatorul de presiune cu debitmetru 1–32 I / min. Pentru ca debitul de gaz măsurat la ieşirea din butelie sau reţea să fie regăsit la capul de sudare, este necesară verificarea traseului de transport al gazului deprotecţie.


Eventualele scăpări de gaz reduc debitul util al acestuia, ducând la apariţia porilor în îmbinareasudată.Debit recomandat:

- arc scurt 16 - 18 l / min.

- spray arc 18 - 20 l / min.      


                  Parametri dependenţi de echipamentul de sudare:

a. viteza de avans a sârmei se reglează pe mecanismul de avans a sârmei; viteza neregulată cu care sefac alimentarea sârmei poate fi cauzată de reglarea incorectă a rolelor de avans, traseu sârmă deteriorat sau bec de contact deteriorat.

b. tensiunea se reglează pe mecanismul de avans , depinde de viteza de avans a sârmei şi de gazul deprotecţie utilizat

Dacă:

- tensiunea este prea mică faţă de viteza de avans a sârmei, sârma nu va avea timp să se topească, se va ciocni de metalul de bază rezultatul fiind o sudură cu penetraţie scăzută, datorită tendinţei de ridicare apistoletului.

- tensiunea este prea mare faţă de viteza de avans a sârmei, mecanismul de avans nu va avea timpsă alimenteze sârma în acelaşi ritm în care aceasta se topeşte, arcul va deveni lung şi instabil rezultând mulţistropi şi o sudură cu convexitate prea mică şi crestături ( arsuri).

c. Intensitatea curentului de sudare se alege în funcţie de grosimea piesei de sudat şi de poziţia desudare şi este proporţională cu viteza de avans a sârmei.


                                   Parametri dependenţi de sudor:

a. viteza de sudare

- la o viteză prea mică, cantitatea de metal depus este mare, iar la tablele subţiri pot apare perforări;

- la viteze mari, scade adâncimea de pătrundere, se micşorează lăţimea cusăturii, apar crestături şi stropi.

b. unghiul pistoletului -  lungimea liberă a sârmei se măsoară de la ieşirea din becul de contact până la baia de sudură.Influenţează calitatea sudurii şi de aceea se recomandă menţinerea ei la valori cât mai constante


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la