Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Mariatha
Femeie
25 ani
Prahova
cauta Barbat
25 - 52 ani
Forumul Navalistilor / FORUMUL NAVALISTILOR SUSTINE ACTIUNEA IMPOTRIVA ACTA / Tot ce trebuie să știi despre ACTA Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Cehia, Polonia şi Slovenia au decis să suspende ratificarea ACTA (Acord Comercial de Combatere a Contrafacerii) urmând să organizeze dezbateri publice pe acest subiect. Şi guvernul român ar putea să ia această decizie dacă va fi impresionat de protestarii care vor ocupa Piaţa Universităţii pe 11 februarie, ziua anti- Acta. Până ieri 26.000 de români îşi confirmaseră pe Facebook prezenţa la protest.


ACTA- sora mai mare a PIPA şi SOPA


ACTALegile PIPA (Protect Intellectual Property Act) şi SOPA (Stop Online Piracy Act) sunt două legi aflate în dezbatere în Statele Unite care se dedică eliminării pirateriei şi a produselor contrafăcute. Astfel, proiectul de lege al PIPA oferea guvernului Statelor Unite și deținătorilor de drepturi de autor instrumente cu ajutorul cărora să blocheze accesul la site-urile „dedicate încălcării drepturilor de autor sau bunurilor contrafăcute". Legea PIPA viza în special site-urile înregistrate în afara Statelor Unite. Una dintre prevederile care a atras cele mai multe critici era aceea care le dădea voie autorităților să „scoată" din Internet ce site-uri doreau.


Pe de altă parte legea SOPA permitea Departamentului de Justiție al SUA, precum și proprietarilor drepturilor de autor, să obțină ordine judecătorești împotriva site-urilor acuzate că încalcă sau facilitează violarea drepturilor de autor. Legea se aplică asupra site-urilor străine.


PIPA şi SOPA au intrat în dezbatere în Congresul American, dar votul a fost amânat după ce mai mulţi membri ai Camerei Reprezentanţilor şi-au retras sprijinul pentru proiectele de lege, în urma protestelor venite din partea a mii de site-uri şi companii de IT.


Pe 18 ianuarie 2012, Wikipedia și aproximativ alte 7.000 de site-uri mai mici au închis site-urile timp de 24 de ore sau au postat linkuri și imagini în semn de protest. Google a strâns șapte milioane de semnături împotriva legii și a pus „doliu" pe logo-ul din SUA, care funcţiona pe post de link către o petiţie. Opozanții spun că legea SOPA amenință libertatea de expresie, inovațiile online și că le permite autorităților să blocheze accesul la întregi domenii de internet din cauza unor materiale postate pe o singură pagină sau blog.


Pe 14 ianuarie 2012, administrația Obama a anunțat că nu susține o legislație ale cărei prevederi duc la cenzură pe Internet.


ACTA este mai mult decât PIPA şi SOPA la un loc. Legea nu se referă exclusiv la protejarea proprietăţii intelectuale pe internet, ci şi la protejarea acesteia în cadrul contrafacerilor fizice de bunuri de consum şi la reglementări în privinţa medicamentelor generice. Denumită în mod impropriu Acord Comercial de Combatere a Contrafacerii, ACTA îşi propune foarte clar să se ocupe şi de pirateria online.


Negocierile ACTA au fost secrete până pe 22 mai 2008 când un document despre tratat a fost publicat pe Wikileaks, iar în scurt timp și ziarele au scris despre negocierile secrete. Din 23 august 2011, textul acordului se regăsește oficial pe site-ul Comisiei Europene.


România şi alte 22 de state au semnat în secret acordul al Tokyo, fără ca guvernele să îşi informeze cetăţenii şi fără să îşi dea seama măcar ce semnează. Acordul mai trebuie să treacă de Parlamentul European pentru a intra în vigoare.


ACTA ne lasă fără internet şi fără medicamente


Cele mai multe argumente împotriva ACTA se referă la cenzura internetului, ultilizatorii punându-şi serios problema că vom ajunge la aceleaşi reglementări din Iran, China, Afganistan sau Coreea de Nord. De ce? Pentru că ACTA îi obligă pe furnizorii de Internet să îşi supraveghere utilizatorii şi să pună la dispoziţia deţinătorilor drepturilor de proprietate intelectuală datele personale ale celor care descarcă filme, muzică sau alte produse fără să plătească pentru ele. Ei vor fi pedepsiţi automat prin blocarea IP-ului.


Mai mult decât atât acordul propus ar da dreptul autorităților care răspund de securitatea aeroporturilor și a frontierelor internaționale să facă cercetări din oficiu ale laptopurilor, playerelor MP3 și telefoanelor mobile pentru a descoperi conținut multimedia piratat. Călătorii ar primi o amendă și li s-ar confisca sau distruge aparatele. Şi cireaşa de pe tort este că ACTA ar trebui să stabilească un corp de guvernământ propriu, în afara instituțiilor internaționale deja existente precum Organizația Mondială a Comerțului sau ONU.


Hackerii din cadrul grupului Anonymous au trasmis mesaje românilor, atrăgând atenţia asupra ACTA: "Ar trebui să ştiţi că dincolo de jocuri video, filme şi divertisment în general, există lucruri importante care îi aduc pe oameni împreună: comunicarea. Dreptul de a furniza şi primi informaţie este luat odată ce ACTA a fost semnat". În România există o lege antipiraterie şi o lege malware.


Lipsa de transparenţă în negocierea acordului l-a determinat pe raportorul Parlamentului European al (ACTA), Kader Arif, să-şi dea demisia din această funcţie. ACTA „a mers prea departe", creând un cadru legastiv pentru a tăia accesul la medicamente generice care salvează vieţi şi restricţionând libertatea internetului, şi-a motivat Arif demisia.


Medicamentele generice nu sunt medicamente contrafăcute, ele sunt echivalente produselor originale ale căror protecţie prin patent a expirat sau nu a fost găsită. Acestea conţin aceleaşi ingrediente active ca şi produsele originale şi sunt echivalente (egale) acestora din punct de vedere al calităţii, siguranţei şi eficacităţii. Importanţa globală a medicamentelor generice este în creştere, mai ales în ţări ca Africa sau India, deoarece oferă o alternativă la tratamentul cu produsele originale, la un cost mai mic.


Arif s-a mai plans că Parlementul European, care reprezintă drepturile oamenilor, nu a avut acces la negocieri, la informaţii şi la părerile părţilor implicate. Iar acum este imposibil de renegociat acordul, deoarece discuţiile s-au încheiat pe 1 oct 2011. „Comisia Europeană a negociat în numele UE, pe baza unui mandat dat de statele membre în 2007", a completat Arif.


Totuşi statele care au semnat ACTA pot să suspende ratificarea acordului până în luna mai, când este posibil să fie aprobat de PE şi să fie pus în vigoare.

tot trebuie să știi despre acta cehia, polonia şi slovenia decis să suspende Administrator

9.6KB


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la