Forumul Navalistilor
FORUM DE SPECIALITATE DEDICAT TUTUROR LUCRATORILOR DIN DOMENIUL NAVAL. CE-A MAI MARE COMUNITATE DE NAVALISTI DIN ROMANIA- DEZBATERI PE DIFERITE TEME,LOCURI DE MUNCA,DICTIONARE EXPLICATIVE,INTREBARI SI RASPUNSURI TEHNICE,DISCUTII DIN DOMENIU. IMPREUNA CU NOI ....ISTORIA MERGE MAI DEPARTE!!!!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forumul Navalistilor | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUMUL NAVALISTILOR

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Diana96
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 50 ani
Forumul Navalistilor / INFORMATII DESPRE SUDURA / WPS (Welding Procedure Specification) Moderat de olandezul
Autor
Mesaj Pagini: 1
radaghin
Administrator

Din: Constanta
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 988
Un WPS este un document care descrie modul in care sudarea trebuie sa fie executata in procesul de productie. Acest document este recomandat pentru toate opertiunile de sudare si multe aplicatii si standarde il definesc ca fiind obligatoriu.
Un WPS include toate informatiile necesare unei persoane calificate sa execute o sudare de o calitate acceptabila, nivelul de detaliere fiind impus de specificul aplicatiei. In general exista o corelare intre informatia inclusa in WPS si cea inclusa in PQR (Procedure Qualification Record) si WPAR (Welding Procedure Approval Record). Concret un WPS contine date de identificare a producatorului si a documentului elaborat, referirea la WPAR, data despre materialul de baza, dimensiuni material de baza, procedeu de sudare, forma rostului, pozitia de sudare, pregatirea rosturilor si a marginilor (curatarea, degresarea, calibrarea, sudarea de prindere), tehnica de sudare, pozitionarea capului de sudare, a electrodului si/sau sarmei de adaos, metoda de curatare a radacinii, protectia radacinii, metalul de adaos (calitate, tratamente de uscare inainte de utilizare si dimensiuni), parametrii electrici (tipul curentului c.a. sa c.c domeniul de intensitatisi domeniul tensiunii arcului ) si mecanici (domeniul vitezelor de sudare, domeniul vitezei de avans al sarmei de sudare) ai procesului de sudare, temperatura de preincalzire, temperatura intre treceri succesive si tratamentul termic dupa sudare.
   


_______________________________________
Unii nu pot sa mestece, stiu doar sa muste… si sa nu uitam ca cei care injosesc pe altii sunt incapabili sa se ridice pe sine!!!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la